Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 48 godzin
Wysyłka od: 14.90 PLN

SIATKA WĘDLINIARSKA CLASSIC 150/24

To najczęściej stosowana siatka elastyczna do pieczenia, gotowania bądź wędzenia wędlin. Wszystkie siatki CLASSIC wykonane są z nici gumowych i przędzy poliestrowej.

Stosowna deklaracja zgodności może być dołączona przy sprzedaży siatki CLASSIC. Aby siatka ta zachowała swoje właściwości powinna być przechowywana w suchym, przewiewnym miejscu, w temperaturze od 4°C do 25°C, maksymalnie do 36 miesięcy. Wytrzymałość termiczna siatki CLASSIC w przypadku gotowania wynosi 120°C, natomiast w przypadku pieczenia, siatka posiada wzmocniony oplot gumy, dzięki czemu jej wytrzymałość termiczna wynosi 240°C.

ZASTOSOWANIE

Pakowanie wyrobów wędliniarskich surowych, gotowanych, pieczonych, bądź wędzonych z 1 kawałka mięsa oraz serów wędzonych. Ponieważ siatka CLASSIC wywiera lekki ścisk, zalecana jest przy wytwarzaniu produktów z delikatnych mięs, takich jak drób, ryby oraz sery.

ŚREDNICA - 150 mm

ILOŚĆ OCZEK NA OBWODZIE - 24

DŁUGOŚĆ SIATKI - 50m (W NAPRĘŻENIU)